annonse
annonse

Audio Pro i alle rom

Hvem skulle trodd at en relativt liten svensk produsent, var pionerer innen trådløse høyttalere?

annonse

På vestkysten i Sverige ligger Helsingborg. Der lages noen av de mest vellydende trådløse høyttalerne vi har testet. Fra den bærbare Addon T3 med Bluetooth, til en av de første AirPlay-høyttalerne vi testet.

Den lille bedriften som ble startet opp i Stockholm så tidlig som i 1978, har sakte men sikkert jobbet seg opp, til anerkjennelse og omsetning av en viss størrelse. Den trådløse høyttalerboomen økte omsetningen til respektable 300 millioner svenske kroner i 2016, og med ett var den lille bedriften ikke fullt så liten lenger.

Audio Pro-høyttalere fra den analoge æraen.

Mye av grunnen til suksessen ligger et dramatisk skifte for noen år siden. Da valgte de rett og slett å slutte med analoge, trådløse høyttalere, og satse på trådløse høyttalere. 

Audio Pros administrerende direktør, Stefan Panzar, fortalte Lyd & Bilde at det virket som en god idé der og da. Men det tok tid før omsetningen tok seg opp etter det nye veivalget, mye fordi Audio Pro klarte å få bedre lyd ut av høyttalerne enn mange av konkurrentene.

Stefan Arnason og Stefan Panzar med den nye Addon C-serien.

Spotify hjalp jo selvfølgelig, men det gjorde nok også lydkvaliteten, tror jeg, sier Stefan Panzar. – Vi forsøkte å gjøre det enkelt å koble opp, og bruke, det tror jeg vil lyktes ganske bra med.

Audio Pro ansatte nylig Nils Ankarcrona som finansdirektør og Jens Henriksen fra Zound Industries (Urbaneras, Marshall, Molami) som salgsdirektør, og planlegger å utvide arealet for å møte etterspørselen etter trådløse høyttalere.

Den gamle snekkerbenken har vært med på mye, og brukes den dag i dag, men høyttalerne produseres ikke her.

Flere nye høyttalermodeller er på vei fra Audio Pro, som utvikler, selger og markedsfører alt fra hovedkontoret i Helsingborg. Som de nye modellene i Connectivity-serien, C10 og C5.

De så vi første gangen under IFA-messen i september 2016, men nå er de endelig klar for butikkene, og på vei til testbenken hos oss.

Den hittil største modellen i Addon C-serien, C10, her tilkoblet en platespiller.

Les også:

Fant ikke noen innlegg.
annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.