Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets beste surroundhøyttalere

Med sin spesielle kuleform i helstøpt aluminium skiller disse Focal-høyttalerne seg ut i mengden, og at de dessuten låter bra gjør ikke saken dårligere.

Skrevet av / 28.01.13 - 14:51
Årets beste surroundhøyttalere

Focal er kanskje mest kjent for sin Utopia-serie, men har også andre i et betydelig lavere prisnivå, for eksempel Focal Dôme 5.1. Høyttalerne føles solide til tross for størrelsen og oser av kvalitet. Vårt testeksemplar er lekkert rødt, men føler du at det er for vågalt finnes de også i sober sort eller stilrent hvitt. Bordstativet er til å vinkle, noe som gjør det mulig å henge høyttalerne på veggen eller kanskje til og med i taket om du skulle ønske det. Subwooferen er en liten kul sak som minner om en retro papirkurv fra Ikea, det er bare pedalen som mangler.

Lydkvaliteten
Focal Dôme 5.1 leverer imponerende mye lyd fra sine relativt små høyttalere og lydbildet er naturlig og avslappende, men likevel meget engasjerende uten å være for påtrengende, bade når det gjelder musikk og film. Mellomregister og diskant samarbeider på en behagelig måte med fin oppløsning i toppen. Lydbildet er åpent og luftig, og stemmer skilles fint fra instrumenter uten at det føles sprikende. Klangen i stemmene gir gåsehud og bassen gjør så absolutt sin jobb, selv om vi kanskje hadde ønsket en anelse mer kontroll. Når du ser på film har denne pakken en slående evne til virkelig å sette deg midt i hendelsenes sentrum.

Det, sammen med fleksibilitet i fargevalg og det faktum at du også kan velge mellom en mengde ulike farger på frontgrillen, gjør Focal Dôme 5.1 til et vinnende system som sikkert kan passe til de aller fleste mennesker og i de aller fleste hjem, uansett smak.

Les testen her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top