Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Android Wear snart til iPhone

Google vil snike seg inn på Apples jaktmarker ved å gjøre Android Wear kompatibelt med iOS.

Skrevet av / 15.04.15 - 12:26
Android Wear snart til iPhone

Akkurat nå er det en skyttergravskrig mellom de to teknologigigantene Apple og Google. Apple har akkurat lansert Apple Watch, som man kan forhåndsbestille nå i Apple Store, og Google har sin egen plattform til smartklokker, Android Wear, som kun virker sammen med Android-baserte smartmobiler.

Men nå vil Google skifte taktikk og i stedet føre krigen inn på motstanderens banehalvdel. Selskapet er nemlig i ferd med å gjøre Android Wear kompatibelt med iOS og dermed iPhone. Det skriver The Verge.

Smart-ur med Android Wear, der modtager notifikation fra Apples Facetime (Foto: The Verge)
Smartklokke med Android Wear, som mottar melding fra Apples Facetime (Foto: The Verge)

Den nye iOS-kompatible utgaven av Android Wear kan bli frigitt allerede om få uker, skriver det amerikanske nettstedet, som utdypende forteller at Android Wear til iOS vil støtte de fleste funksjoner som også støttes på selskapets egen Android-plattform til smartmobiler. Blant annet notifikasjoner fra Google Now og andre apper samt muligheten for å svare på e-post fra Gmail direkte fra smartklokken.

Det er imidlertid et lite forbehold. Android Wear vil ikke fungere sammen med en iPhone uten en selvstendig app på Apple-mobilen, og spørsmålet er da om Apple ville godkjenne at en slik app blir tilgjengelig i App Store.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top