Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Aktiv støydemping

Audio Technica ATH-ANC9 introduserer forbedret støydemping i hodetelefoner, og skal dempe så mye som 95 prosent av all støy utenfra.

Skrevet av / 10.05.12 - 11:00
Aktiv støydemping

Hodetelefoner med støydemping er populære. Folk på farten kan slippe å foholde seg til all støyen på utsiden av hodetelefonene, fordi små mikrofoner registrerer støyen, og filtrerer den vekk på innsiden med avansert fasevending av lydene utenfor øreklokkene.

Audio Technica har tatt denne teknikken et skritt videre, med noen de kaller Tri-Level Cancellation. Som gir lytteren tre forskjellige innstillinger, for støydemping opp til 30 dB.

Den første innstillingen er tilpasset den konstante susingen fra fly, tog, trikk eller buss, og demper rumlingen på lave frekvenser ekstra godt.

Med den andre innstillingen dempes typisk kontorstøy, bråkete offentlige plasser, og miljøer hvor støyen normalt ligger høyere i frekvens.

Den tredje innstillingen er beregnet for stille miljøer, og demper i første rekke smålyder hvor den aktive støydempingen er mildere i karakter.

Hodetelefoene har avtagbar ledning med mikrofon og knapper til styring av mobilen, og øreklokkene har fått nye 40 mm elementer, som skal gi enda bedre lydkvalitet enn man forventer av hodetelefoner med støydemping.

Audio Technica ATH-ANC9 fungerer også når støydempingen er avslått, eller batteriet er tomt.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top