Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Når mobilen ikke duger

Astell & Kerns nye musikkspiller lover høyoppløst lyd i et lettvint format.

Skrevet av / 26.04.15 - 21:17
Når mobilen ikke duger

Mange musikk- og lydinteresserte er tilfreds med å streame musikk fra tjenester som Spotify, Wimp eller Tidal via mobilen. Men for noen entusiaster er kun det beste godt nok: de vil ha muligheten til å spille av høyoppløste (24 bit) musikkfiler, og da faller valget gjerne på en dedikert musikkspiller med større lagringskapasitet.

Her kommer high-end kreasjoner som Astell & Kern inn i bildet. AK Jr er en ny og relativt sett rimelig musikkspiller fra japanske iRiver, som skal by på mange av godbitene vi finner i dyrere modeller som AK240.

- Hva slags smartmobil er det der? Vil du få sannsynligvis få spørsmål om med en Astell & Kern i hånda. AK lager bærbare high-end musikkspillere med en design og utførelse som skiller seg markant fra mye annet på markedet.
– Hva slags smartmobil er det der? Vil du få sannsynligvis få spørsmål om med en Astell & Kern i hånda. AK lager bærbare high-end musikkspillere med en design og utførelse som skiller seg markant fra mye annet på markedet.

Utførelsen er lekker, med ett skall og volumratt av aluminium. AK Jr har en skrå design på frontplaten som går fra 6.9 millimeter på det tynneste (omtrent som en iPhone 6) til 8.9 på det tykkeste, og veier bare 93 gram. Touch-skjermen måler 3,1 tommer.

Spilleren støtter høyoppløste musikkfiler (24-bit/192 kHz) i en rekke formater inkludert DSD, som konverteres til PCM-lyd. Med hele 64 gigabyte intern lagrings skal det være rikelig plass til favorittmusikken (+ utvidbar til 128 GB via microSD kortplass). AK JR kan også fungere som en USB-DAC ved å koble den til Mac eller PC.

Når du så vil ha musikken ut, finnes flere muligheter: Hodetelefonutgangen byr på 1.95 volt utgangsspenning, og skal dermed ha rikelig med kraft til å drive krevende hodetelefoner uten behov for separat hodetelefonforsterker. Spilleren støtter også Bluetooth 4.0, slik at du kan streame musikken til trådløse hodetelefoner og høyttalere.

Astell & Kern AK JR skal etter planen koste rundt 4700-5000 kroner og har offisiell lansering under den årlige München High-end messen i mai.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top