Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

3D-projektor med ”Hollywood Tuning”

Panasonics nye projektor PT-AT6000E har bedre bilde i både 2D og 3D, lengre levetid og enklere installasjon.

Skrevet av / 29.08.12 - 17:13
3D-projektor med ”Hollywood Tuning”

The PT-AT6000E er utviklet av Panasonic i samarbeid med Hollywood-filmskapere og ingeniører hos Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Målet er samme bildegjengivelse som filmregissørene har tenkt.

Forbedret lysstyrke og kontrast
Med en såkalt Red Rich-lampe på 220 watt er lysstyrken forsterket til 2.400 lumen, mens Panasonic skryter av en forbedret kontrast fra 300.000:1 i PT-AT5000E til 500.000:1 i PT-AT6000E. Dersom dette har noen som helst grobunn i virkeligheten, kan vi glede oss over et bekmørkt svartnivå, samtidig som lysstyrken er god nok til knallbilder selv om rommet ikke er helt mørkt. Og ikke minst når man ser 3D, som tjeler noe lysstyrke. Med 20 prosent bedre lysstyrke i 3D og dessuten mindre crosstalk som forvrenger 3D-perspektivet, gleder vi oss til å få se hva denne karen kan gjøre ut av 3D-filmene.

Forbedret 3D
3D-gjengivelsen er ytterligere forbedret takket være bedre prosessering av hver enkelt bilderamme. Prosesseringen er nå spesialtilpasset 3D, og til og med 2D-til-3D-konvertering nyter av dette, slik at vi kan håpe at de gamle todimensjonale filmene kanskje kan få nytt liv i 3D. Vi holder oss imidlertid skeptiske inntil resultatet viser seg. Hittil har ingen slik konvertering imponert.

Panasonic PT-AT6000E har styringspanelet på siden, hvor mange andre har det på toppen.

Nye briller
De nye 3D-brillene TY-EW3D3M later til å være mer konfortable og robuste, og såkalt 3D Viewing Monitor og 3D Picture Balance lar deg tilpasse styrken av 3D-effekten for mest mulig komfortable opplevelser. Den innebygde IR-senderen har en rekkevidde på opptil 6 meter, og en ekstra sender kan forlenge denne til 10 meter.

Optikk
Med 2 x zoom og fleksibel, optisk linsejustering kan projektoren projisere et 120 tommers bilde fra 3,6 til 7,2 meters avstand til lerretet.

Tre HDMI-innganger og støtte for DeepColour og x.v.Colour er selvsagt på plass, og projektoren støtter Panasonics Viera Link som gjør at fjernkontrollen delvis også kan brukes til å styre Blu-ray-spilleren.

Projektoren lanseres i september, vi håper vi får tak i et eksemplar da.

panasonic.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top