Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kommer «The Frame»

Samsungs nye maleri-TV er nå klar i butikk, komplett med rammer og det hele.

Skrevet av / 22.06.17 - 13:03
Nå kommer «The Frame»

Det å kunne henge TV-en på veggen som et maleri har vært en greie helt siden de første flatskjermene ble introdusert. Og det blir ikke mindre aktuelt med tiden. De svarte skjermene blir stadig større, men brukes sjelden mer enn 3-4 timer hver dag. Resten av tiden står de der, til sjenanse for mange interiørbevisste. Det må da finnes en bedre løsning?

Flere TV-produsenter har forsøkt å kopiere utseendet til ekte vegghengte malerier oppigjennom årene, med varierende hell. Sony hadde sin Bravia E-4000 i 2008. LG hadde sin 55EA880W «Gallery OLED» med TV montert på en bilderamme. Begge var elegante på hver sin måte, men det var aldri tvil om at det dreide seg om en TV.

Samsung: The Frame

TV-KUNST: The Frame glir inn i omgivelsene. Her fra lanseringen i samtidskunstgalleriet KaviarFactory i Henningsvær, Lofoten. (Foto: Samsung)

Spol fremover til 2017, og teknologien er blitt moden for et nytt forsøk. Samsung har utviklet The Frame, som etterligner et maleri ned til minste detalj, inkludert innrammingen. Den kan brukes til å vise fotos og kunstmalerier når du ikke ser TV – eller var det kanskje omvendt?

Samsung har gått ganske grundig til verks for å få TV-en prikk lik et ekte maleri. The Frame er helt flat, og like tynn på hele overflaten. Et spesialdesignet, nedsenket veggfeste (No Gap Wall Mount) gjør at skjermen kan henges tett inntil veggen. Tilkoblingene skjer i en separat boks, som forbindes til TV-en med en syltynn fiberoptisk kabel.

Skjermen har en matt overflate for å unngå refleksjoner, mens en innebygd sensor tilpasser lysstyrken til omgivelsene. Selve skjermen har selvfølgelig 4K-oppløsning, og gir imponerende skarpe bilder.

The Frame, the Frame, på veggen der…

The Frame kommer lastet med et utvalg av bilder innen grafikk, landskap, arkitektur, dyreliv og action. Til sammen er det mer enn 100 bilder som kan brukes fritt, permanent eller i et automatisk slideeshow. Man kan selvfølgelig også få sine egne bilder opp på skjermen.

The Frame i midten. (Foto: Audun Hage)

Samsung har demonstrert The Frame ved flere anledninger, ofte omkranset av en rekke bilderammer, og forsvinningsnummeret var nærmest komplett. Vi sjekket den ut på årets Elbit-messe, og det var slett ikke lett å plukke ut TV-en i alle tilfeller.

De som vil har nå mulighet til å sjekke ut Samsungs bilderamme-TV med egne øyne: The Frame rulles nå ut i butikkene og selges eksklusivt hos Elkjøp og Lefdal, med utstilling i 30 butikker.

Pris for 55-tommeren 55LS003 blir 21.995 kroner, mens 65-tommeren 65LS003 vil koste 29.995, begge med svart innramming. Ekstra innramming i f.eks hvitt eller treverk koster fra 2.495 kroner.

The Frame hos Elkjøp

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top