Search
Generic filters

Endelig begynner projektorene med 4K Ultra HD-oppløsning å komme ned i pris. Men pass på!

Gråbeins Gadget Guide

I dag koster den billigste ekte 4K-projektoren 50.000 kroner. Den heter Sony VPL-VW260ES, og vår test kan du lese her. Kort fortalt er den fabelaktig på alle måter: kontrast, lysstyrke, og ikke minst eksepsjonelle farger – når du får kalibrert den skikkelig. Det betyr ekstremt fete hjemmekinoopplevelser, med så stort bilde du bare orker!

I det siste har det kommet rimeligere 4K-projektorer på markedet. Felles for dem alle er at de bruker et bildepanel med lavere oppløsning, men hvor hver piksel ved hjelp av fiffig optikk splittes i to eller flere piksler, for å tegne opp et Ultra HD-bilde på lerretet. Men dette er ikke uten bivirkninger…

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.